Περί περιτυλιγμάτων και συναφών φιλοσοφιών tetartopress.gr

– Δείξτε μου, αξιότιμε, το χαρτί περιτυλίγματος της ζωής σας.

– Τι εννοείτε, κ. καθηγητά; Δεν έχω καταλάβει τι εννοείτε.

– Αγαπητέ μου, εννοώ πώς πορευτήκατε μέχρι τούδε στη ζωή σας; Οι επιλογές των συνεργατών και φίλων σας, πάνω σε ποια κριτήρια στηρίχτηκαν.

–  Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, κατά βάση στο ένστικτο μου.

– Και;

– Και μάλλον δεν απετέλεσε ένα καλό, σίγουρο κριτήριο επιλογής των ανθρώπων.

– Θέλετε να μου πείτε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό;

– Κοιτάξτε κ. Καθηγητά, η αλήθεια είναι ότι διαβάζοντας το βιβλίο σας, δεν με εκπλήσσει η ερώτησή σας, μιας και το ύφος της συνάδει απόλυτα με το περιεχόμενο των συγγραμάτων σας. Πολύ θα ήθελα λοιπόν, η απάντησή μου να σας καλύψει και έτσι να περάσω το μάθημα.

– Αυτό θα εξαρτηθεί αγαπητέ μου, κύριε Οικονόμου, από το πόσο ανοικτός και ευμετάβλητος είσαστε στα συγγράματα της ζωής σας, σε αυτά δηλαδή που σας έχουν συμβεί και μετά το αρχικό σοκ της έκπληξης, καταφέρατε να μάθετε κάτι από αυτά.

– Η αλήθεια είναι κ. Καθηγητά, ότι έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια, είμαι ήδη 34 χρονών, για να κατανοήσω ότι όσο πιο ακριβό, πολύχρωμο και φαντεζί είναι το περιτύλιγμα ενός ανθρώπου, τόσο πιο φτωχό, μονόχρωμο, στα όρια του καταθλιπτικού είναι το περιεχόμενό του. Επίσης κ. Καθηγητά, πέρασαν από τη ζωή μου άνθρωποι, με φροντισμένα αλλά χαμηλών τόνων περιτυλίγματα και στους οποίους δεν έδωσα καμιά απολύτως σημασία. Στην πορεία της ζωής μου, όπως αποδείχθηκε, οι άνθρωποι αυτοί, στάθηκαν αρωγοί, καλοί φίλοι και συνεργάτες μου. Κοντολογίς παρατήρησα ότι ο σημαντικότερος άνθρωπος της ζωής μου, η δεύτερη γυναίκα μου ήταν και παραμένει να είναι άνθρωπος με κοινότυπο περιτύλιγμα, αλλά με ένα απίστευτο εσωτερικό κόσμο. Ξέρετε, όταν ήταν πιο μικρή, όταν ένιωθε άβολα κοκκίνιζε το πρόσωπό της. Πολύ συμπαθώ τους ανθρώπους με το ίδιο χαρακτηριστικό. Συνάντησα επίσης ανθρώπους που αγαπούσαν και κυνηγούσαν το χρήμα και που επένδυαν οικονομικά στο προσωπικό τους εξωτερικό περιτύλιγμα. Αυτοί ήταν απίστευτοι τσιγκούνηδες, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τους άλλους αλλά και τον πλανήτη μας. Άνθρωποι που περνούσαν πολύ χρόνο στο να είναι λεπτοί, γυμνασμένοι, ελκυστικοί και αναιτίως χαμογελαστοί, με ένα πραγματικό καταπληκτικό δηλαδή αμπαλάζ ήταν και παραμένουν να είναι άνθρωποι με βραχυπρόθεσμα ψυχολογικά προβλήματα, χωρισμούς και διαζύγια. Έχω υποφέρει πολύ κ. Καθηγητά από αυτά τα «πλούσια πακέτα».

– Ζούμε αγαπητέ μου, σε έναν κόσμο όπου το περιτύλιγμα συχνά είναι πιο ακριβό από το ίδιο το περιεχόμενο. Διάβασα σε μια έρευνα ότι το χαρτί και οι συσκευασίες των φαγητών των Μc Donalds, στοιχίζουν στην εταιρεία πολύ περισσότερο από ότι το φαγητό που τυλίγουν ή συσκευάζουν. Μπορείτε να σκεφθείτε πόσο υψηλό είναι το κόστος της διαφήμισης, του περιτυλίγματος δηλαδή, τέτοιων και άλλων εταιριών σίτισης και αντίστοιχα πόσο χαμηλό είναι το αντίστοιχο κόστος παρασκευής της τροφής που καταλήγει στην κοιλιά μας;

Σήμερα, εδώ, το κινητό αυτό, μέσα από το οποίο μεταφέρουμε πληροφορίες στοιχίζει όσο τέσσερις μισθοί στη σύγχρονη κρίση μας. Σας ευχαριστώ πολύ για την ειλικρίνεια σας, αγαπητέ μου. Ο βαθμός μου είναι μια επιβράβευση ώστε να συνεχίσετε να ζείτε έτσι και να επενδύετε τη ζωή σας σε δώρα-ανθρώπους με περιεχόμενο, όσο κακό και άσχημο και αν είναι κάποιες φορές το περιτύλιγμα. Ας πάψουμε επιτέλους να κάνουμε διάσημους τους ηλίθιους και τους φελλούς που έτσι και αλλιώς, λόγω τέτοιου ειδικού βάρους ,επιπλέουν σε έναν κόσμο, ενός ιδιότυπου φασισμού που επίσης δημιουργεί αυτή η αποθέωση, ο βομβαρδισμός και η επιβολή της διαφήμισης «του ουσιαστικού τίποτα». Καλή σας μέρα κ Οικονόμου, καλή σας μέρα. Περάσατε με απόλυτη επιτυχία το μάθημά μου. Θα χαρώ να σας ξαναδώ στις διαλέξεις μου.

– Ευχαριστώ πολύ κ. Καθηγητά, ευχαριστώ.

Facebook11TwitterGmailGoogle+

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s